Datingsites & Veilig betalen

Datingsites & Veilig betalen

Datingsites & Veilig betalen

In de meeste gevallen is het aanmelden bij een datingsite gratis. Veel mensen vinden dit aantrekkelijk en maken daarom ook vaak gebruik van dit soort datingsites. Je kan er makkelijk een account aanmaken waardoor je de eerste stap hebt gemaakt. Echter is het na het gratis registreren een ander verhaal in sommige gevallen. Betalen voor de diensten die je na het aanmelden is veel voorkomend. Als je het bekijkt in de ogen van de maker van deze datingsites is het ook wel logisch, het onderhouden en uitbreiden van deze sites kost uiteraard ook geld. Dit geld moet ergens vandaan komen.

Vaak kan je kiezen uit verschillende abonnementsvormen, hierdoor heb je voor een bepaalde tijd altijd toegang tot de betaalde diensten. Soms vinden mensen het eng om te betalen via datingsites, omdat daar nog een soort van taboe op rust. Maar tegenwoordig lopen al deze betalingen via officiële kanalen. Het is altijd wel aan te raden goed op te letten waar je je betaal gegevens invoert. De gegevens moeten tenslotte veilig en discreet worden verwerkt. Dit voorkomt uiteraard dat kwaadwillenden misbruik kunnen maken van de situatie.

Betalen per bericht of betalen per maand?

Voor veel mensen een belangrijke vraag. Bij sommige datingsites wordt kan je kiezen uit een abonnement voor een maand, 3 maanden, 6 maanden of een jaar. Hoe langer de periode, hoe goedkoper het abonnement. Daarnaast zijn er datingsites waar je per handeling betaalt. Dit zijn vaak datingsites die entertainment hoog in het vaandel hebben staan. Dit in plaats van het koppelen van mensen vinden zij het belangrijker dat mensen geëntertaind worden. Niet iets wat thuis hoort bij serieuze dating.

Veilig betalen doe je zo

Online betalingen vergen vaak bankpassen. Denk hierbij aan een Creditcard of Maestro. Paypall is in dit geval dus ook mogelijk omdat je dit kan koppelen aan je creditcard. Het is wel belangrijk om te weten dat als je een online betaling doet, dit via een beveiligde website. Je kan een beveiligde website herkennen aan het adres, dit moet namelijk beginnen met https://. Ook kan je het herkennen aan het slotje in je adresbalk. Dit geeft aan dat er automatisch gebruik gemaakt wordt van een beveiligde website.

Bedrog op een datingsite?

In sommige gevallen kan dit voorkomen. Het hangt er volledig van af wat voor soort datingsite het is. Mensen beweren dat er in de meeste gevallen geen fysiek contact kan plaats vinden maar dat is uiteraard niet waar. Er kan wel degelijk een ontmoeting plaats vinden, echter vergt het natuurlijk wel wat tijd en inspanning. Lees daarom ook de algemene voorwaarden van een datingsite goed door. Zodra je dit hebt gedaan weet je precies waar je aan toe bent en kan je met een gerust hart aan de slag. Datingsites die wat professionelere zijn liggen vaak beter bij het publiek dan de wat kleinere datingsites. Uiteraard kan je ook reviews op zoeken hierdoor ben je altijd zeker van eerlijke reacties.

Bestaan er gratis datingsites?

Uiteraard zijn er datingsites die volledig gratis zijn. Echter komen hier minder serieuze mensen dan bij betaalde datingsites. Dit komt omdat het laagdrempeliger en voor iedereen toegankelijk is. Niet iedereen die op een gratis datingsite zit heeft natuurlijk nare bedoelingen, maar het komt wel vaker voor dat hier andere type mensen over de vloer komen dan elders. Let daarom ook extra op, voor kwaadwillenden is dit natuurlijk ook gewoon toegankelijk. Het is aan te raden om op te letten met wie je chat en het contact legt, wees niet al te open en kijk eerst de kat uit de boom. Bij een volledig gratis datingsite zal er dus ten alle tijden nooit om een financiële transactie gevraagd worden.

Noteer je uitgave patroon op een datingsite

Vaak heb je het niet snel door, maar kleine uitgaves kunnen behoorlijk oplopen. Let daarom dus altijd op hoeveel je uitgeeft op een datingsite. Vooral bij datingsites waar je moet betalen voor een berichtje. Dit kan in de honderden euro’s gaan oplopen als je aangenaam contact hebt. Om je hierbij te helpen hebben diverse datingsites ingesteld dat je op jouw persoonlijke account een gering bedrag kan storten. Vanuit hier kan je betalingen voldoen, daarmee voorkom je dat je te veel zal gaan betalen voor een dienst. Zodoende kan je dan ook beter het uitgave patroon in de gate houden.

Combinatie van veilig daten & betalen

Deze combinatie is altijd mogelijk zo lang je er maar bij nadenkt. De bovenstaande tips zullen je hier uiteraard bij helpen. Een veilige omgeving zal er ten alle tijden voor zorgen dat de betaling via officiële instanties zal lopen. Denk hierbij aan iDeal / PayPal / Creditcard etc. Daarnaast is het zo dat op je betalingsoverzicht geen datingsite vermeld wordt maar iets neutraals. Dit wordt gedaan om conflicten met koppels te kunnen voorkomen. Niet iedereen is op de hoogte van het feit dat diverse mensen gebruik maken van datingsites terwijl ze een partner hebben.